Фалира ли Левски? Наско ще каже на 24 май

107-ият рожден ден може да е последен за клуба от Подуяне

Футбол
16:19 - 22 Май 2021
3325
Фалира ли Левски? Наско ще каже на 24 май

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков ще направи изявление във връзка с бъдещето на клуба в понеделник, 24 май, по време на честването на 107-годишния рожден ден на "сините", съобщиха от "Герена".

Левски се намира в изключително тежко финансово състояние. Индикациите към момента са, че лицензът за следващия сезон е спасен, тъй като с парите по трансфера на Найджъл Робърта и други приходи са покрити основните задължения, които го застрашаваха.

Настоящите футболисти и служители обаче получиха само една от дължимите им заплати от началото на годината, което увеличава напрежението. Живко Миланов, който е начело на отбора след заразяването на Славиша Стоянович с коронавирус, призова спешно да се проведат и разговори с играчите с изтичащи договори, за да не се стигне до разпад на тима. 

Отделно над "Герена" продължават да са надвиснали черни облаци заради многомилионните стари задължения.

Наско Сираков бе призован и директно от тръст "Синя България" да разкрие пълната актуална картина, да обяви плановете и перспективите за бъдещето, както и да даде отчет за финансовото състояние.

От клуба обявиха, че това ще се случи на връх 107-ия рожден ден и отбелязването му.

"По традиция празникът ще бъде отбелязан на мястото, където е основан нашият любим клуб - Могилката до 22-ро училище в София.

В 11:00 часа в понеделник, за да поднесат цветя и венци, ще присъстват още футболисти, треньори, юноши и „сини“ ветерани.

На церемонията за пръв път от над 80 години ще чуете, в изпълнение, стария химн на клуба. Нека заедно почетем основателите му", добавиха още от Левски.

Снимка: lap.bg