Фандъкова: 12 млн. лева повече отделяме за кварталите в София

Общината залага 42 милиона за озеленяване в Бюджет 2020

Новини
13:00 - 06 Февруари 2020
1249
Фандъкова: 12 млн. лева повече отделяме за кварталите в София

С Бюджет 2020 ще се отпускат повече средства за за инвестиции в кварталите, улиците, тротоарите, за градския транспорт, училищата и детски градини, както и за подобряване на качеството на въздуха и озеленяване – 80% от бюджета и 95% от инвестиционната програма. Бюджет 2020 е изключително точно фокусиран върху инвестициите в кварталите. Залагаме 12 милиона лева повече за ремонти на квартални улици, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Градоначалникът заяви, че нейното предложение за касата на Столична община е било за 1,722 млрд. лева, като общият размер става 1.729 300 млрд. лв.  
 
Фандъкова обясни, че постоянно се говори, че бюджетът на София е твърде голям, но според предложенията на общинските съветници и групите става ясно, че е обратното - парите дори са малко. "Средства, които не съществуват могат да се обещаят и похарчат, но така ще създадем дупки. За последните 10 години харчихме пари, които имаме. Днес се предлага да се похарчат двойно повече пари, от приходите, които имаме", каза още тя. 
 
42 милиона лева ще се отделят за озеленяване и възстановяване на паркове в София. 2 милиона повече ще бъдат отделени за озеленяване. "Много от софиянци искат и са готови да се включат в залесяването на града. Това показа и кампанията “Новата гора” на София", допълни столичният кмет.

"63 млн. лева са планираните инвестиции в образователна инфраструктура. В сферата на културата мислим да възстановим банята в Банкя и да реставрираме други бани", разкри Фандъкова.