Фандъкова изпрати съболезнователно писмо до израелския посланик

"Категорично осъждаме всяка проява на агресия и насилие и подкрепяме правото на гражданите на Израел да живеят мирно и спокойно", пише столичната кметица

Новини
11:24 - 08 Октомври 2023
2441
Фандъкова изпрати съболезнователно писмо до израелския посланик

Кметицата на София Йорданка Фандъкова изпрати съболезнователно писмо до посланика на Държавата Израел, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.  

„Изразявам съпричастност към Вас и всички Ваши сънародници по повод трагичната смърт на израелски граждани, както и най-искрени съболезнования към близките и роднините на загиналите при ракетните атаки, предприети от терористичната групировка „Хамас““, пише в съболезнователния адрес кметът Фандъкова до посланик Йосеф Леви Сфари.

„Категорично осъждаме всяка проява на агресия и насилие и подкрепяме правото на гражданите на Израел да живеят мирно и спокойно. Няма никакво оправдание за погубването на невинни хора. В този труден момент скърбим заедно с всички вас", се казва още в писмото.

Продължават боевете с проникналите от ивицата Газа в Израел бойци на палестинското ислямистко движение „Хамас“, заяви рано тази сутрин говорител на израелската армия, цитиран от Ройтерс. В. „Джерузалем пост“ междувременно съобщи, че броят на убитите при атаката хора в Израел е надхвърлил 300, повече от 1500 души са били ранени.