Фандъкова не се плаши от конкуренцията на Мая Манолова

"Не се притеснявам от състезания", заяви столичният кмет

Новини
13:31 - 27 Август 2019
2820
Фандъкова не се плаши от конкуренцията на Мая Манолова

"Когато съм готова с решението дали да се кандидатирам за нов мандат, ще го обявя максимално публично и ще ви поканя всички", обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос дали тя ще е кандидатът на ГЕРБ за управлението на София. Градоначалникът участва в пресконференция за представянето на програмата за 2020 г. на фондация "София - европейска столица на спорта".

Фандъкова обясни, че е присъствала на подписването на коалиционното споразумение между ГЕРБ и СДС в качеството си на зам.-председател на ГЕРБ.

Градоначалничката не се тревожи от социологическите прогнози, които дават преднина на евентуална кандидатура на омбудсмана Мая Манолова. "Единственото нещо, което ме притеснява е това, което правим, да се случи по най-добрия начин", заяви кметицата.

"Предизборната кампания предстои. Предстои да се обявяват още кандидати. Това е сериозно състезание, а аз не се притеснявам от състезания. Сега искаме да представим това, което сме направили, а то никак не е малко и да покажем новите ни проекти и идеи. Всяка политическа сила сама решава по какъв начин да представи своите идеи. Но е много важно да се знае кой стои зад всеки един от кандидатите. Това е честното и почтено поведение към гражданите", каза още Фандъкова.