Фандъкова: Всички ученици в клас на 15-и септември

Учителите да се ваксинират, апелира столичният кмет

Новини
12:57 - 13 Септември 2021
946
Фандъкова: Всички ученици в клас на 15-и септември

Учебната година ще бъде открита присъствено във всички общински училища в столицата. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери спортната база в 30 СУ "Братя Миладинови".

Важно е през новата учебна година учители и ученици да спазват противоепидемичните мерки, така че годината да може да продължи присъствено. Особена важни са дейностите по дезинфекция в училищните сгради и спазването на дистанция. Ще контролираме спазването на тези изисквания, обясни кметът. Тя апелира учителите да се ваксинират. Това е начинът по-бързо да се освободим от мерките и да няма натиск към болничните заведения в София, каза столичният кмет. 

Обновени са пет спортни игрища и е построен е нов корпус към 52 ОУ "Цанко Церковски" в кв. "Бояна". В 117 училища в столицата са направени малки и големи ремонти, като в 23 от тях работата ще продължи и след 15 септември, но създадена е организация от страна на директорите и районните кметове ремонтите да не пречат на учебния процес, каза Фандъкова. 

Фандъкова съобщи, че са обновени пешеходните пътеки около училищата и детските градини. Кметът призова шофьорите да карат по-внимателно и да пазят децата, както на първия учебен ден, така и през цялата година.

На 13 и 14 септември ще работи изнесен пункт за ваксиниране против коронавирус в двора на Нов български университет. Освен студенти и преподаватели, ще могат да се ваксинират и всички желаещи от района. Ако има интерес, пунктът ще работи и след 14 септември, обясни още Фандъкова.