Фънки проговори за дружбата си с Коцето

Фолк певецът има участия за две години напред

Шоу
11:55 - 09 Юли 2024
6735
Фънки проговори за дружбата си с Коцето

Димитър Ковачев – Фънки е известен промоутър, заклет рок музикант и шоумен. Заедно с близкия му приятел Иван Несторов-Амебата основават „София Мюзик Ентерпрайсис“. Благодарение на тях в България изнасят концерти суперзвезди като Мадона, Лени Кравиц, „Металика“, „Аеросмит“, „Скорпиънс“, „Джудас Прийст“, Ян Гилън, Роджър Уотърс, Iron Maiden, Кайли Миноуг, „Куин“ и Адам Ламбърт, „Роксет“, Шаде и много други.

Фънки не спира да развива и музикалната си кариера. Той е бил част от групи, като „Ера“, „Монолит“, „Sheky and the boody boys“ и Проджект Стенли. Голямата му артистичност намира най-ярък израз в бандата „Черно Фередже“, концертите на които се превръщат в неповторими купони. Той е сред най-канените лица у нас за жури в популярни формати, като „Мюзик Айдъл“, „Музикална Академия“ и „Като две капки вода“.

Голяма изненада бе преди години, когато покрай участието си във Вип Брадър рок музикантът и попфолк певецът Константин станаха първи приятели. Двамата купонясват често, а в онлайн пространството не спират да пускат забавни клипчета, които събират хиляди гледания.

“С братлето не се спираме – страшна веселба е, макар че е доста зает. Той има много участия, ангажиран е чак до 2026-та година – истинска звезда! Не разбирам, като ме питат как така сме приятели – метъл и попфолк! Двама човека са приятели, защото си допадат, а не заради стила музика. Попфолкът не е моят стил, но не мога да отрека, че „Черна роза“ на Коцето е страхотно парче, а дуетът му със Софи също е сериозно нещо” – споделя рокаджията пред “Труд”.

С „Черно Фередже“ работят над нови песни, басистът не крие: “Да, разбира се – правим нови неща, но стилът ни няма нищо с това, което е било едно време. Сега сме етно пънк с много фънк, нещо като „Ред Хот Чили Пепърс“. Любими парчета са ми „Араш – Фукарата“, както и от по-новите – „Тополница“ и „Гюле“. Имаме и едно убийствено реге. Готино е, че с „Фереджето“ имаме и участия през лятото, където здраво да ударим”.

По думите му мотото на група „Черно фередже“ е “Никога не оставяйте нищо недоизпито!”

Много се пише за това, че двамата с Лили Иванова не се харесват, за което Ковачев е лаконичен: “Иванова ми е като нож в гърба, по особен начин не съм фен… И най-смешното е, че вече сме съседи на „Оборище“.

Музикантът има дъщеря и син, очарователната Карла му е представила приятеля си: “Разбира се, запознавала ме е с момчето до нея. Тя е прекрасна. В момента следва в Университета, а синът ми се занимава с финанси”.