Фаворитите започнаха с победи в Ротердам

Хуберт Хуркач и Андрей Рубльов сразиха своите противници на старта в Нидерландия

Спорт
13:30 - 14 Февруари 2024
1578
Фаворитите започнаха с победи в Ротердам

Четвъртият поставен Хуберт Хуркач и вторият в схемата Андрей Рубльов записаха победи в първия кръг на АТР 500 тенис турнира в Ротердам.

Полякът мина през много обрати и спаси три мачбола преди да се наложи над Иржи Лехечка от Чехия с 6:3, 6:7(9), 7:6(9) в мач, завършил половин час след полунощ българско време.

Хуркач водеше със сет и 5:2 точки в тайбрека на втория, но пропусна три точки за приключване на срещата и Лехечка изравни частите. В третата нямаше пробиви, а полякът пропиля нов мачбол в десетия гейм. В заключителния тайбрек чехът имаше на три пъти възможност да затвори мача, после Хуркач пропусна пети мачпойнт, но след това приключи при шестия си шанс.

Той наниза 18 аса в двубоя.

„Луд мач, щастлив съм, че успях да го спечеля, макар че беше невероятно трудно. Може би имах и малко късмет във важните точки“, каза след двубоя Хуберт, който очаква на осминафиналите нидерландеца Талон Грийкспор.

Преди това Рубльов записа рутинна победа на квалификанта от Белгия Зизу Бергс със 7:5, 6:3 за час и 22 минути игра в зала „Ахой“.

Следващият съперник на петия в света руснак е Феликс Оже-Алиасим, а двубоят е тази вечер и е последен в програмата. Срещата е между двама бивши шампиони от Ротердам. Рубльов спечели титлата през 2021 година, а канадецът триумфира през следващия сезон.

Андрей Рубльов води с 3-1 победи срещу Оже-Алиасим в преките двубои.

Григор Димитров е в половината на схемата, където е Рубльов и двамата могат да се срещнат на полуфинал. След по-малко от час лългаринът започва десетото си участие в Ротердам с двубой срещу Лоренцо Сонего от Италия.

Срещата е втора на централния корт и ще започне не преди 14 часа наше време.