ФБР: Алек Болдуин е дръпнал спусъка!

Новини
14:38 - 14 Август 2022
5590
ФБР: Алек Болдуин е дръпнал спусъка!

Актьорът Алек Болдуин е дръпнал спусъка на реквизитния пистолет Колт, с който е най-вероятно е убил 42-годишната операторка Халина Хътчинс.

Това се случи по време на снимки на филма Rust през октомври 2021-а година в ранчото Бонанза Крийк в Санта Фе, Ню Мексико, пише bg-voice.com.

64-годишният Болдуин продължава да твърди, че той не е дърпал спусъка, а само е пробвал ударника, когато са му подали оръжието с думите, че е заредено с халосни патрони.

В този момент обаче Колта-а гръмнал и на място била убита Хътчинс, а режисьорът Джоел Соуза бил ранен.

ФБР обаче направили следствен експеримент с подобно оръжие. В доклада не се казва дали е същия Колт или подобен на него. Агентите обаче установили категорично, че пистолета не може да произведе изстрел по начина, по който Болдуин обяснява.

Докладът вече е изпратен до шерифа на Санта Фе, а след това ще бъде докладван и на прокуратурата и Болдуин може да бъде обвинен в убийство.

Все още се очакват и записите на телефонните разговори на целия екип малко след инцидента.

От тях картинката от фаталния ден ще стане още по-ясна.

Болдуин продъжалва да твърди, включително и чрез адвокатите си, че само е позирал с пистолета пред камерата и просто е дръпнал ударника, без да го пуска, за да произведе евентуален изстрел.

Шерифът на Санта Фе Адан Мендоса на няколко пъти заяви в интервюта, че организацията на снимачната площадка е била под всякаква критика. Не е ясно обаче дали това ще доведе до криминални обвинения. Със събирането на всички доказателства, решението ще е в ръцете на окръжния прокурор.