ФБР награди Фандъкова

Кметът на София получи почетния знак на Академията

Новини
21:53 - 23 Септември 2019
13083
ФБР награди Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи почетния знак на Академията на ФБР. Отличието й връчи президентът на националната академия на Бюрото Кевин Уинтърсън. В София в момента се провежда годишната конференция на Европейската секция на Асоциацията на завършилите Националната академия на ФБР.

"Радваме се, че сте избрали столицата на България за тази престижна среща. София е сред най-древните градове на Европа заедно с Рим и Атина, има хилядолетна история,която разкриване през последните години", обърна се Фандъкова към завършващите академията. Тя припомни, че София е културно и духовно средище на страната.

"Разкрихме историята на града на повече от 8000 години. Като млада столица на 140 години София е модерен град с уникална среда за развитие на новите технологии и иновации", каза още кметът. И допълни, че конгресният туризъм се развива все по-добре. Припомни, че София привлича половината чуждестранни инвестиции в България, които са насочени към високотехнологични производства.

"Превърнахме се в бързо растящ предприемачески център на Балканите", каза още кметът. И посочи, че през 2015 г. сп. "Форбс" класира София в топ 10 на най-добрите градове в света за започване на бизнес.

"За нас сигурността е водещ приоритет. Общината инвестира във видеонаблюдение системи за сигурност заедно с държавата. За нас е чест професионалисти като вас да видят града ни и надявам се да споделят опит", каза още Фандъкова. Изброи и силните страни на града - привличането на образовани хора и най-добрите таланти от региона.