Федерер посети Академията на Надал

Спорт
15:51 - 18 Януари 2024
2533
Федерер посети Академията на Надал

Роджър Федерер прекрати състезателната си кариера през септември 2022, което постави окончателен край на съперничеството му с Рафаел Надал на корта. Това обаче очевидно не важи за приятелските им взаимоотношения.

Маестрото бе в Манакор, където посети академията на Матадора.

„Здравей, Роджър Федерер. Добре дошъл отново в Rafa Nada Academy“ – гласи текстът към снимката, на която Федерер и Надал позират заедно на един от закритите хард кортове в академията. Рекордьорът по титли от Ролан Гарос също публикува няколко техни съвместни снимки, като написа „Чудесно е да си тук с мен днес, приятелю. Благодаря за посещението и се надявам да те видя отново много скоро“.

Това не е първият досег на Федерер с академията на Надал. В няколко свои интервюта през последните години той сподели, че през лятото синовете му прекарват известно време в Rafa Nadal Academy и се наслаждават на престоя си там.

През 2020 г. Федерер и един от спонсорите му – Barilla, изпратиха в академията на Рафаел Надал две млади италиански тенисистки, които добиха интернет популярност по време на пандемията от Covid-19.

В момента Рафаел Надал се възстановява от мускулната контузия, която получи на четвъртфинала в Бризбън.

Следващият турнир, в който Матадора е потвърдил участие, е този в Барселона (15-21 април), но според непотвърдена информация на El Pais той планира да играе на ATP 250 надпреварата в Доха (19-24 февруари).