Федерико Киеза: Искам да покажа и да докажа какво мога

Спорт
16:18 - 14 Юни 2024
1119
Федерико Киеза: Искам да покажа и да докажа какво мога

Италианският национал Федерико Киеза се надява Европейското първенство да бъде възможност за него "да се върне отново на върха" във футбола след контузии, които повлияха на кариерата му.

Италианците са носители на трофея от последния Еврошампионат, след като през 2021 година победиха Англия след дузпи във финала на стадион "Уембли" в Лондон.

Киеза бе част от състава, който спечели титлата и е един от малкото, които остават ключови фигури три години по-късно, въпреки че различни травми се отразиха на представянето му в този период.

"Искам да покажа от какво съм направен. След Евро 2020 исках да се задържа на върха във футбола, но за съжаление контузих коляното си и преминах дълъг период на възстановяване", коментира Федерико Киеза през официалния сайт на Европейската футболна централа - УЕФА.

"Моите цели винаги са били да бъда на върха. На 26 години съм, имам още време и искам да се докажа на Евро 2024", добави Киеза, а по повод спомените си за гола си срещу Испания на полуфиналите на предишното Европейско първенство, той разказа:

"Спомените от това попадение са фантастични, защото беше много труден мач. Наистина страдахме, но намерихме начин да достигнем финала. Сега започва нов турнир, с нови предизвикателства и трябва да бъдем концентрирани.

Тимът на Италия е в група заедно със ставите на Албания, Хърватия и Испания. Стартът е срещу албанците в събота, срещата с испанците предстои на 20 юни, а на 24 юни ще се играе двубоят с Хърватия.

"Това, което ме кара да се усмихвам е, че в началото на последния шампионат имаше много съмнения относно нашия национален отбор и това, което можем да постигнем. Сега също има съмнения, но ние ще се опитаме да покажем какво можем. Това е нашето желание, подобно на предишното Европейско първенство, което завършихме с триумф. Голямата ни цел сега ще бъде да се върнем на Световното първенство, защото Италия пропусна две и това не е правилно", заяви още Федерико Киеза.