Фейсбук блокира

Хиляди потребители в САЩ и Европа не успяха да влязат в сайта

Новини
10:04 - 23 Януари 2021
2271
Фейсбук блокира

Хиляди потребители във фейсбук в рамките на САЩ и Европа не успяха да влязат в сайта. Други пък се оплакаха от нередно съдържание, което се появило при отварянето на линка. Това се случило в петък вечерта.

Downdetector.com, който следи проблемите със сайта сигнализира, че нередности е имало около 22ч. Най-малко 4800 души в САЩ съобщиха, че не са успели да влязат в системата. Други потребители пък сигнализираха, че съдържанието на сайта се напълнило с порнографски материали, което ги навело до мисълта, че може би фейсбук е хакнат.

„Слава Богу не само аз се притеснявах. Сесията ми изтече, не получих код за достъп, а бях сигурна в достоверността на данните, които съм въвела, Телефонът ми определено е този с който съм се регистрирала“, споделя една от потребителките.

„Сесията изтече, след това изписва паролата е невалидна. Когато се опитах да натисна „забравена парола“, за да ми изпратят нова ми излезе, че акаунтът ми не съществува!“, добавя друг разочарован потребител.

„И двамата с гаджето ми сме отписани от акаунтите ни. Не ни позволява да възстановим профилите си чрез опцията „доверени контакти“. Нямам достъп и до имейла ми и той няма да ми изпрати код за възстановяване. Сигурна съм, че паролата ми е вярна, защото я сменях вчера“, допълва друг потребител.

Някои потребители, които успяха да възвърнат достъпа си до фейсбук разказаха, че съдържанието било пълно с порнографски материали.

„Шегата настрана, но има сериозен проблем с фейсбук. Прочетете това и пазете децата си далеч от тази платформа точно сега“, предупреждава потребителката Мери Катрин.

„Ако влезете във фейсбук и натиснете секцията с видеа ще видите, че всичко там е порно. Опитайте се да не допускате децата си до сайта“, допълва тя.

NYPD също сигнализира за проблема със сайта в профила си в туитър.

„Отписахте ли се от фейсбук днес? Много хора го направиха“, пише профилът.  Въпреки, че все още не е установена причината за повреждането това е още едно напомняне да използваме защитни системи за опазване на паролите ни в социалните мрежи.