Феликс Магат: Не бих отказал 100 млн. от Саудитска Арабия

Спорт
17:16 - 22 Февруари 2024
1818
Феликс Магат: Не бих отказал 100 млн. от Саудитска Арабия

Германският треньор Феликс Магат е готов да работи в Саудитска Арабия, ако получи добра оферта, тъй като за него професионализмът е на първо място.

Магат каза на представяне на книга в Берлин, че не критикува играчи като Кристиано Роналдо и Карим Бензема и треньори, които предпочетоха да се присъединят към Саудитската професионална лига.

Мнозина обвиняват Саудитска Арабия, че се опитва да подобри имиджа си чрез спорт в схема, наречена от критиците спортно промиване. Огромните заплати, плащани там, също породиха много полемики.

70-годишният Магат каза, че до момента в кариерата си не е бил изправян пред подобна дилема дали да приеме подобна оферта, но добави с усмивка, че не би отказал "100 милиона на сезон".

Като треньор би отишъл в Саудитска Арабия, като каза, че е работил и в Китай в миналото и че е професионалист, който се опитва да върши възможно най-добрата работа.

Като треньор Магат спечели последователни дубли на Бундеслигата и Купата на Германия с Байерн Мюнхен и Бундеслигата с Волфсбург. Той също така беше начело на английския Фулъм и китайския Шандон Тайшан, докато последният му ангажимент беше през 2022 г., когато спаси Херта Берлин от изпадане.