Фен на ПСВ нападна вратаря на Севиля (СНИМКИ)

Андалусийците си поиграха с огъня и за малко да се опарят

Спорт
12:26 - 24 Февруари 2023
1773
Фен на ПСВ нападна вратаря на Севиля (СНИМКИ)

Голям инцидент стана на мача реванш от плейофа на Лига Европа между ПСВ Айндховен и Севиля (2:0). Фен на домакините влезе на терена и удари вратаря на испанския тим Марко Дмитрович. Сърбинът обаче не се стресна и на свой ред събори на земята запалянкото.

С два късни гола в мача между ПСВ и Севиля нещата станаха напрегнати, така че един фен реши да излезе на терена и да атакува вратаря на гостите Марко Дмитрович.

Сърбинът не спря дотук, събори го на земята и го задържа до пристигането на охраната.

Севиля загуби с 0:2 от ПСВ Айндховен в Нидерландия, но с общ резултат 3:2 се класира за 1/8-финалите на Лига Европа. Испанският тим явно подцени ситуацията. До 70-ата минута резултатът беше 0:0 и настъпи отпускане при андалусийците, което можеше да струва скъпо.

Точни за ПСВ бяха Люк де Йонг и Фабио Силва, които върнаха рязко интригата в сблъсъка. Времето обаче не стигна на домакините да вкарат мача в продължения. Севиля се облегна на свършената работа преди седмица като домакин в Испания.

През първата част гостите умело убиха темпото на игра и не дадоха шанс на Аякс да вкара гол, с който да си помисли за обрат.

Второто полувреме беше доста по-интересно. В 49-ата минута Севиля пропусна да си реши мача в своя полза. Юсеф Ен Несири стреля от границата на наказателното поле, но беше спрян от Валтер Бенитес.

В 67-ата минута амстердамци бяха покрити от късмета. Удар на Иван Ракитич се отби от напречната греда.

Аякс тръгна на финален щурм, който даде резултат. В 71-вата минута Марко Дмитрович спаси удар от движение на Йоан Бакайоко. Последва добавка на футболиста на ПСВ, която не беше точна.

В 77-ата минута ПСВ поведе с 1:0 и намали изоставането си в общия резултат. Люк де Йонг се ориентира най-бързо в наказателното поле и се разписа.

Пет минути по-късно Де Йонг отново прати топката в мрежата, но за радост на Севиля имаше високо вдигнат флаг за засада.

Едва дълбоко в добавеното време ПСВ вкара за 2:0 и изпоти максимално Севиля. Фабио Силва получи от Шави Симонс и отбеляза. Този гол обаче дойде твърде късно. Аякс нямаше никакво време да гони знаменития обрат. Последният съдийски сигнал прозвуча и Севиля си отдъхна, че не направи огромната глупост да пропилее аванс от три гола.

В друг мач от Лига Европа Спортинг Лисабон нямаше проблемите на андалусийците. Португалският гранд разби с 4:0 като гост Мидтиланд и също продължава напред в надпреварата. Лисабонци завършиха наравно 1:1 преди седмица у дома, но днес показаха много по-добра игра и оформиха общия резултат 5:1 в своя полза.