Фенербахче на Моуриньо не спира с трансферите !

Спорт
21:36 - 06 Септември 2024
1106
Фенербахче на Моуриньо не спира с трансферите!

Ръководството на Фенербахче договори поредното ново попълнение, на което старши треньорът Жозе Моуриньо ще може да разчита. Става въпрос за аржентинския полузащитник Кристиан Медина. 22-годишният халф на Бока Хуниорс ще струва 15 милиона долара на "жълтите канарчета".

Трансферното гуру Фабрицио Романо потвърди новината, чийто първоизточник са медии от Южна Америка. Медина ще се присъедини към тима на Специалния в началото на 2025 година, а договорът на футболиста ще бъде за 5 години. Според параметрите на сделката Бока Хуниорс ще получи 20% от бъдеща продажба на играча.

Кратка визитка на Медина
С пазарна стойност от 10 млн. евро, Кристиан Медина може да играе както на позицията централен полузащитник, така и като плеймейкър. Младият състезател, който има договор с клуба си до 2027 г., е записал 9 гола и 11 асистенции в 155 участия. Част е от националния отбор на Аржентина до 23 години, а наскоро взе участие в 4 мача на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Така под ръководството на Жозе Моуриньо Фенербахче продължава със звездната селекция. До момента на "Шюкрю Сараджоглу" акостираха Софиан Амрабат, Ален Сен Максимен, Юсуф Ен-Несири и Дженк Тосун. В същото време клубът се раздели с Ферди Кадиоолу, който напусна в посока Брайтън, а според медийни спекулации сделката е на стойност 40 млн. евро.