Феномена като Ганчев - сдава акциите във втори клуб

Роналдо се оттегля и от Крузейро

Спорт
15:50 - 30 Април 2024
2664
Феномена като Ганчев - сдава акциите във втори клуб

Иконата на бразилския футбол Ронално-Феномена ще се раздели с акциите си във втори клуб, след като стори това с бразилския Крузейро. Двукратният световен шампион с Бразилия вече няма да участва в управлението на Валядолид.

Привържениците на двата клуба критикуват Роналдо, че не е инвестирал сумите, които е обещал. Роналдо купи Крузейро през 2021 година и притежава по-голяма част от Валядолид.

„Повечето фенове са благодарни, че Крузейро отново се показа на национално и международно ниво.

Целта беше постигната. Планът винаги е бил да върна Крузейро обратно на голямата сцена и да го дам на точния човек в точния момент“, каза 47-годишният футболист .

Новият собственик на Крузейро е милиардерът Педро Фигейредо, основател на най-голямата верига супермаркети в Бразилия.

Клубът от Бело Оризонте, където Роналдо започна кариерата си, изпадна в Серия B през 2019 г. поради финансови затруднения и се върна през 2022 г. „Намалих наполовина дълга, увеличих оборота пет пъти. Сега си тръгвам, а Крузейро е в добро състояние“, добавя той.

Бившата световна звезда притежава 51 процента от Валядолид, но обяви продажба. По време на неговото управление клубът изпада два пъти и спечели промоция веднъж. В момента Валядолид е втори в Ла Лига 2 и има добри шансове да се върне в Ла Лига.