Феноменален гол на Компани излъга Лисиците и засили Сити към требъл

Титлата в Англия ще се реши в последния кръг, тимът на Гуардиола е на победа от триумфа

Спорт
00:04 - 07 Май 2019
2153
Феноменален гол на Компани излъга Лисиците и засили Сити към требъл

Манчестър Сити е на победа от титлата в Англия. На победа от защита на трофея, който миналата година спечели със 100 точки в своя актив.

Тимът на Пеп Гуардиола взе домакинството си срещу шампиона от 2016-та - Лестър, печелейки с 1:0, благодарение на гола на ветерана Венсан Компани. Белгийският национал се разписа с мощен шут в 70-та минута, вкарвайки топката в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от сина на легендарния страж на Манчестър Юнайтед и преминал после през Сити датчанин Петер Шмайхел.

През първата част, в 34-та минута, Серхио Агуеро нацели гредата на Лисиците.

С този успех Гражданите си върнаха отново първата позиция и кръг преди края имат преднина пред основния си претендент за титлата Ливърпул - 95:94 точки.

В последния ден от програмата на Премиършип, на 12 май, Сити е гост на Брайтън, а мърсисайдци са домакини на Уулвърхемптън.

Успехът е десерт за феновете на Манчестър Сити, който по-рано през сезона спечели и Купата на Лигата с 4:3 след изпълнение на дузпи срещу Челси, а на 18 май играе финал срещу Уотфорд за Купата на ФА.

Два дни преди това, на 4 май, дамите на Манчестър Сити триумфираха с Купата на ФА при жените, след като надиграха категорично Уест Хем с 3:0 пред близо 44 хиляди зрители на "Уембли".