Феноменално! Гришо победи и Зверев, на финал в Маями е!

Победния марш на Димитров го върна в топ 10 на световния тенис

Тенис
06:05 - 30 Март 2024
14714
Феноменално! Гришо победи и Зверев, на финал в Маями е!

Феноменалните изяви на Григор Димитров не спират! Гришо се класира на финал на турнира от сериите "Мастърс" в Маями след победа с 6:4, 6:7 (4), 6:4 срещу петия в световната ранглиста Александър Зверев. Българинът изигра поредния си страхотен мач и спря серията си от 7 поредни загуби срещу германеца, когото не беше побеждавал от 2014 г.

За възродения Григор Димитров това е трети пореден успех срещу тенисист от топ 10, след като в предишните си два мача победи Хуберт Хуркач и Карлос Алкарас. Победата е и втора поредна срещу тенисист от топ 5. С успеха той си осигури завръщане в десетката на световната ранглиста за първи път от 2018 г.

Българинът ще играе в мача за титлата на турнир, в който най-доброто му класиране преди тази година беше осминафинал. Това ще е трети финал за Димитров на "Мастърс" турнир след Синсинати през 2017 г., където спечели титлата и Париж през миналата година, където загуби от Новак Джокович.

Финалът е трети за Димитров от началото на годината след тези в Бризбейн и Марсилия. В мача за трофея Димитров ще срещне Яник Синер, който победи с 6:1, 6:2 Даниил Медведев. Димитров има една победа и две загуби от италианеца.

Срещу Зверев българинът не допусна нито един пробив, като спечели 78% от точките на първи сервис. Той завърши с 18 аса и 44 печеливши удара.

И двамата тенисисти печелеха убедително подаванията си в първия сет. При 2:2 Зверев стигна до точка за пробив, но я пропусна. Димитров получи шанс при 5:4 в своя полза, а след нова грешка на Зверев стигна до пробив и спечели първия сет.

Във втория сет до пробиви не се стигна. Зверев поведе с 4:1 в тайбрека и удържа аванса си до края. Димитров спаси брейкбол в третия сет, а при 3:3 стигна до две точки за пробив и успя да реализира първата със страхотно отиграване, като стигна до точката, въпреки че беше почти паднал на корта. До края той печелеше своите подавания и стигна до успеха след 2 часа и 39 минути.

Мачът за титлата в Маями е насрочен за неделя вечер, където Гришо се изправя срещу Яник Синер.