Феноменът Дуплантис: Сбъднах детската си мечта

Спорт
11:09 - 06 Август 2024
861
Феноменът Дуплантис: Сбъднах детската си мечта

Шведът Арманд Дуплантис, който спечели олимпийската титла в овчарския скок при мъжете в Париж след нова поправка на собствения си световен рекорд, заяви, че все още не е осъзнал колко фантастичен е моментът.

Дуплантис си осигури златото с резултат от 6.00 метра, след това постави олимпийския рекорд с 6.10 метра, преди да зарадва публиката на "Стад дьо Франс" с 6.25 метра за девети световен рекорд в кариерата си.

Феноменалният Арманд Дуплантис взе златото с нов световен рекорд
"Все още не съм осъзнал колко фантастичен е моментът. Това е едно от онези неща, които наистина не чувстваш като истински. Все още ми е трудно да го осъзная", коментира лекоатлетът.

"Какво мога да кажа? Току-що подобрих световен рекорд на олимпиадата, най-голямата възможна сцена. Най-голямата ми мечта от дете беше да подобря световния рекорд на Олимпиада и успях да го направя пред тази публика", добави Арманд Дуплантис.

"Чувствах се много уверен при старта на състезанието. Наистина не бях нервен. Доста опитен съм вече. Не във всичко, но що се отнася до овчарския скок съм доста уверен в способностите си", призна Дуплантис.