Фенове на Берое прекъснаха контролата с Етър, искат обяснение от президента на клуба

Спорт
19:26 - 26 Юни 2024
2273
Фенове на Берое прекъснаха контролата с Етър, искат обяснение от президента на клуба

Контролата между "Берое" и "Етър" беше прекъсната за десетина минути. Приятелският двубой започна в 18ч. на тренировъчното игрище до стадион "Локомотив", но беше прекъснат от феновете на "зелено-белите" десетина минути след началото, предава БНР.

Още преди старта на срещата привърженици на старозагорци обградиха президента на клуба Ернан Банато, който бе дошъл да наблюдава приятелския двубой. Те му поискаха сметка за състоянието, в което се намира клуба. Сред пръвържениците бяха и родители на деца от школата. След размяна на реплики се стигна до успокояване на напрежението.

Срещата между "Берое" и "Етър" все пак започна, но 10 минути след нейното начало група привърженици нахлуха на терена и прекъснаха двубоя. Разговорите между привържениците, родителите на деца от школата и собственик и футболисти продължиха на самото игрище. След десетина минути се стигна до подновяване на играта.

Час преди началото на контролната среща Иван Желев, треньор в ДЮШ на "Берое", оповести, че напуска. Той се превръща в третото име само за седмица, което пректавява своята работа в старозагорския клуб. Преди негова това направиха Веселин Пенев и Трифон Панев.