Фенове на Ботев и Локо обсадиха Общината в Пловдив

Те искат още пари за стадионите

Спорт
11:15 - 09 Февруари 2023
1561
Фенове на Ботев и Локо обсадиха Общината в Пловдив

Сесията на Общинския съвет в Пловдив започна под обсада на феновете на Ботев и Локомотив. На нея се разглежда предложението на ГЕРБ за отпускане на нови 32 млн. лева за довършване на строителството на “Колежа” и стадион “Локомотив”. Средсттвата трябвало да се разпределят поравно.

Само по шестима представители от двата фен клуба бяха допуснати в залата, останалите чакат навън.

Веселина Александрова от ДБ каза, че ще имат свое предложение в залата, но не уточни какво точно.

“Решението за финансиране на двата стадиона е трудно, а предвидените средства пак няма да стигнат за стадион “Ботев”. И двата трябва да бъдат завършени, но до този момент ние нямаме никаква информация за направените разходи”, каза преди сесията Евелин Парасков от Съюз за Пловдив.

Константин Георгиев от Кауза България потвърди, че за двата стадиона ще се гласуват средства, но отбеляза, че това не начинът за довършването на строителството.

”Държавата трябва да помогне, иначе общината ще бъде принудена да се лиши от нови детски градини и да вдигне местните данъци”, каза Георгиев.

“Стадионите трябва да се завършат, но задължително следва да се въведе контрол и да се направи одит”, счита Николай Радев от Автентична лява БСП.

Атанас Узунов от ГЕРБ е категоричен - стадионите не могат да остават в този вид и трябва да се завършат.