Фенове на ЦСКА тормозят с детски снимки столична кметица

Привържениците гневни на Мария Ачкова, която иска да изхвърли футбола от Борисовата градина, пожелават й съдбата на Иванчева

Новини
17:27 - 21 Юни 2019
5379
Фенове на ЦСКА тормозят с детски снимки столична кметица

Кметицата на столичния район „Средец“ Мария Ачкова е подложена на нестихващ, но справедлив натиск от хиляди привърженици на ЦСКА покрай бурните обществени дебати за новия устройствен план на Борисовата градина.

Преди дни избраната като кандидат на разпадналия се вече Реформаторския блок кметица на район „Средец“ „взриви“ спортната общественост, след като направи предложение стадионът на ЦСКА – „Българска армия“, а също и Националния стадион „Васил Левски“, да бъдат премахнати и преместени извън града. Мотивите на Ачкова че в парк няма място за футболен стадион и че провеждането на мачове пречи на живущите в района, обаче бързо бяха оборени от запалянковците на ЦСКА в социалните мрежи. Те дадоха примери с десетки стадиони в цяла Европа, сред които „Сатняго Бернабеу“ в Мадрид, националния стадион във Виена, заемащ огромна територия от парк „Пратер“, както и съоръжението на „Челси“ в центъра на Лондон.

Стотици привърженици на ЦСКА пък предприеха интересна офанзива срещу „душманката“ на най-титулувания футболен клуб в България, публикувайки във Фейсбук страницата й свои снимки с децата си от стадиона.

„Това е синът ми. От тригодишен расте в Борисовата градина, играе си на слончето и рита топка на помощните игрища на стадион „Българска Армия“. Върнахме се в София след 14 години във Виена. С жена ми работим в западни компании и плащаме максимални осигуровки и данъци. Искам детето ми да продължава да играе на стадион „Българска Армия“. Искам модерен стадион, на който да мога спокойно да заведа детето си и да има козирки и модерни тоалетни. Върнахме се да градим една по-добра България. Токова много ли искам?“, попита Ачкова привърженикът на ЦСКА Михаил Зунков, но отговор не получи. Някои стигнаха до крайности, пожелавайки на Ачкова да я стигне съдбата на арестуваната с подкуп кметица на „Младост“ Десислава Иванчева.

Запалянковците на ЦСКА събраха 90 000 подписа с искане на клуба да бъде разрешено да построи нов стадион на мястото на грохналия „Българска армия“, строен през далечната 1967 г. и неотговарящ на съвременните изисквания.

Ето малка част от снимките с деца на стадиона, изпратени от цесекари на Мария Ачкова: