Фенове на "Цървена звезда" подкрепиха Русия, а клубът показа вярност към "Газпром"

Спорт
16:41 - 04 Март 2022
3175
Фенове на "Цървена звезда" подкрепиха Русия, а клубът показа вярност към "Газпром"

Привърженици на "Цървена звезда" привлякоха внимание със скандирания в подкрепа на Русия по време на мача с "Вождовац" (3:0) в четвъртък, съобщава "Дейли мейл".

В същото време клубът заяви, че няма намерение да се разделя с генералния си спонсор "Газпром". Генералният директор на белградския клуб Звездан Терзич изтъкна, че това е по-скоро приятелство, отколкото бизнес.

По думите му в "Цървена звезда" не е получавано писмо от УЕФА с искане логото на "Газпром" да бъде свалено от фланелките. Подобен ход направи германският "Шалке" веднага след началото на войната в Украйна. Впоследствие и УЕФА обяви раздяла с "Газпром".

Въпреки това сега от ръководството на европейския футбол потвърждават, че няма да изискват премахване на логото на руската компания от фланелките на сръбския отбор.

"Газпром" е с "Цървена звезда от 2010 г. и беше с нас, когато бяхме изправени пред най-лошия сценарий. Когато бяхме в тежко положение през 2015 г., те ни платиха за година и половина напред. Ако не беше "Газпром", въпросът е дали щеше да има "Цървена звезда", каза Терзич, цитиран от сръбския "Телеграф".

"Хората, които обичат "Цървена звезда", никога няма да забравят какво направи "Газпром" за клуба. Тези отношения надхвърлят бизнеса, това е приятелство".