Феновете на Арсенал вдъхновиха своя тим

Лондончани разбиха с 4:1 Рапид Виена в Лига Европа

Спорт
11:15 - 04 Декември 2020
2714
Феновете на Арсенал вдъхновиха своя тим

Арсенал зарадва привържениците си по трибуните, които заеха местата си на „Емирейтс“ за първи път отначалото на пандемията. 2000 фена имаха правото да присъстват на стадиона, за да изгледат победата на тима на Микел Артета с 4:1 над Рапид Виена в мач от група B на Лига Европа.

Попаденията за „артилеристите“ вкараха Александър Лаказет, Пабло Мари, Едуард Нкетия и Емил Смит Роу. Единственото попадение за австрийците бе дело на Китагава.

Лондончани са първи в групата си с 15 точки, следвани от Молде, който е с 9. Рапид Виена е трети с 6, а Дъндолк няма спечелена точка до момента.

В последните двубои от груповата фаза Арсенал ще гостува на Дъндолк, а Рапид Виена ще приеме Молде.

Тимът на Микел Артета поведе в резултата още в 10-ата минута. Александър Лаказет с бомбен шут от дистанция даде аванс на тима си.

Осем минути по-късно Пабло Мари вкара с глава след центриране от корнер на Рийс Нелсън.

В 27-ата изстрел на Лаказет се отби в левия страничен стълб. Малко след това Ейнсли Мейтланд-Найлс излезе сам срещу вратаря, но пропусна да се разпише.

Малко преди края на първата част Арсенал направи преднината си класическа. В 44-ата минута Нкетия стреля към вратата на Щребингер, който изби, но при добавката англичанинът се разписа с глава.

В 47-ата минута Рапид Виена все пак върна един гол. След избиване от страна на Рунарсон и два блокирани удара от страна на Сеад Колашинац, топката попадна в Китагава, който с изстрел от воле я прати във вратата.

В 66-ата минута Мейтланд-Найлс пусна към влезлия като резерва Смит Роу, който се разписа за 4:1.