Феновете на Борусия Дортмунд с нова акция срещу УЕФА

Превръщате Шампионската лига в консуматорски кич с една цел - пари, пари и още повече пари!, заявиха от Жълтата стена

Спорт
12:49 - 08 Ноември 2023
2719
Феновете на Борусия Дортмунд с нова акция срещу УЕФА

Привържениците на германския клуб Борусия Дортмунд - едни от най-яростните противници на поредните реформи в Шампионската лига, не пропуснаха да изразят своята позиция и в снощния дуел в турнира с английския Нюкасъл Юнайтед - един от клубовете, прегърнал с охота "новото нормално" в модерния футбол.

Теренът на "Сигнал Идуна Парк" бе засипан с фалшиви банкноти и кюлчета злато, а на футболната общност отново бе представен и огромния транспарант, на който можеше да се прочете: "Вие не се интересувате от спорта, всичко, което ви интересува, са парите!"

Привържениците на Дортмунд разпънаха и друг банер, с който направиха опит да популяризират сайта www.nein-zur-cl-reform.de, създаден специално с идеята да се изложат негативите от подготвените от УЕФА нови промени в европейските клубни турнири. От следващия сезон ще има поредно увеличение на участващите тимове, а мачовете ще набъбнат от 125 на... 189!

Хората със "жълто-черни" сърца ясно изразиха за пореден път, че с тези си ходове УЕФА продължава да обезличава Шампионската лига, превръщайки я във все по-консуматорски турнир, в който приоритет са парите от тв-права, а не съхраняването на ценностите, споделяни от онези, (все още) изпълващи стадионите.

На футболния терен Дортмунд показа, че все още разполага с достатъчно аргументи, за да се справи със стъпващия по саудитските милиони Нюкасъл, записвайки победа с 2:0.

Голяма част от привържениците на Свраките, присъствали на двубоя, също изразиха възхищението си от атмосферата и посланията на "Сигнал Идуна Парк".