Феновете на Челси върнаха 800 билета, бесни са на УЕФА

Собственикът на Манчестър Сити поема част от разходите на привържениците на тима

Спорт
16:16 - 27 Май 2021
1694
Феновете на Челси върнаха 800 билета, бесни са на УЕФА

Феновете на Челси върнаха над 800 билета в изблик на гняв заради промяна в правилата. Квотата на сините от Лондон за финала на Шампионската лига, където те ще се изправят срещу Манчестър Сити, е 5 800.

Билетите бяха част от чартърен пакет, който включваше билет за мача и самолетен транспорт на стойност 200 паунда.

„Липсата на грижа от страна на УЕФА за феновете отново излезе на преден план. Те дойдоха приятелски насочени, когато искаха подкрепа за европейската Суперлига, но сега отново ни обърнаха гръб“, заяви членът на борда на привържениците на Челси - Дан Силвър.

„Настояването на УЕФА да има чартърни полети - първоначално свързани с 90% от билетите, които клубовете отхвърлиха, прекарвайки само 24 часа в Португалия с тестове за Covid и допълнителни разходи, го направиха твърде непосилно. Продажбата на билети до 400 евро за финал с ограничен достъп с ненужно пътуване е скандално, когато имаше очевидни решения по-близо до дома“, допълни той.

Челси разкритикува решението на европейската футболна централа домакин на мача да бъде Порто, след като преместването на двубой на "Уембли" се провали, тъй като правителството на Великобритания не разреши безкарантинен достъп до телевизионни оператори, спонсори и VIP лица на фона на пандемията.

Междувременно собственикът на Манчестър Сити Шейх Мансур ще покрие разходите за полети и трансфери за част от феновете си, които ще присъстват на финала на Шампионската лига срещу Челси на 29 май, съобщиха шампионите на Висшата лига.

Срещата трябваше да се играе на стадион "Ататюрк" в Истанбул, но беше преместена в "Ещадио до Драгао" в Порто, след като Турция беше добавена в червения списък на британското правителство поради пандемията COVID-19.

Сити заяви в изявление, че Мансур ще финансира официалното клубно пътуване до Порто, добавяйки, че инициативата ще бъде от полза за „хиляди привърженици на Сити“.

Феновете ще трябва да завършат пътуването в рамките на 24 часа след финала и да похарчат допълнителни разходи за тестовете за COVID-19.