Феновете на ЦСКА пуснаха адско видео от дербито, роптаят и за програмата (ВИДЕО)

БФС наблъска шест мача за 22 дни на армейците, повечето в делнични дни и неудобен час

Спорт
14:23 - 11 Октомври 2023
3051
Феновете на ЦСКА пуснаха адско видео от дербито, роптаят и за програмата (ВИДЕО)

Феновете на ЦСКА публикуваха видео от представянето на агитката по време на последното Вечно дерби с Левски, завършило 1:1. На терена резултатът може и да е равен, но на трибуните беше различно.

За пореден път публиката на армейците показа, че превъзхожда всички останали у нас. Червените привърженици направиха шествие от "Кравай" до националния стадион, а там дадехо всичко от себе си за момчетата на Нестор Ел Маестро.

Северната трибуна пусна триминутно видео, в което представи най-доброто от Сектор "Г".

В същото време от вчера се надигна голямо недоволство от програмата, която БФС определи за следващите няколко кръга и Купата на България. Един от ощетените отбори в това отношение, поне според феновете на ЦСКа, е именно техният любим отбор.

Основателят на fccska.com - Милен Василев, публикува коментар, който се разпространява в интернет със страшна сила и срещу одобрението на всички фенове на рекордьора по титли на България.

Ето и пълния текст на Василев:

"Вчера във втората част на деня БФС извади програмата за следващите няколко кръга, което обхваща времето до средата на ноември. Колосално и вълнуващо! Епично даже! За да обобщим мисловните процеси на това управление стигат до месец напред, което имайки предвид вечерната мъгла и сутрешния махмурлук е завидно постижение.

ЩЕ ВИ ПОКАЖА КОЛКО НЕЛЕПО Е ТОВА С НЯКОЛКО ПРИМЕРА, А ПОСЛЕ ЩЕ ВЛЯЗА В ДЕТАЙЛИ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА ЗА ЦСКА:

Да вземем предвид два отбора, които следя в детайли. Футболният клуб Барселона знае своята програма по дати до май 2024, а с начални часове са фиксирани всички мачове през ноември. Отборът на Милан е още по-напред, по дати и те са до май 2024, но за сметка на това имат точни часове до първата си среща през януари. Даже не можем да си помислим как го правят магьосниците от Лига Ендеса и Евролигата, които са насрочили всички мачове на баскетболния тим на Барселона до средата по дати и точни часове до май 2024! Какво помага това ли? Ами в тези първенства и отбори се мисли напред, взема се предвид натовареността на самите тимове, но също така и тази на феновете на тима.

Да, там са открили топлата вода, че повече фенове, означават повече пари, повече бизнес, повече телевизионно време и т.н. Там до голяма степен всичко е сведено до продукт, шоу, което трябва да бъде добре опаковано, отлично поднесено и равномерно консумирано. Хората са подтиквани да пълнят зали и стадиони, да сядат в удобно време пред телевизорите. А парите им са давани с удоволствие за увеличаване на имиджа на отбори и първенства!

А как е при нас? Мъгла до края. Извади се програма в случая до месец напред, ако имаме предвид последния ни мача засега срещу Крумовград на 12 ноември, но също вчера 10 октомври беше насрочен и срещата срещу Пирин Благоевград на 21 октомври. Това е време под две седмици. В този ред на мисли, как Нестор Ел Маестро и щаба му (разбира се, че това важи в пълна степен и за всички негови колеги в Първа професионална /дали?/ лига) са можели да се подготвят за тези мачове, без да знаят точно в кой ден ще играят.

А мислили ли сте как администраторите на тима трябва да организират пътуване и хотели за толкова много хора в този къс времеви отрязък. Понеже лично пътувам много по работа, а в уикендите се опитвам да заведа семейството си понякога на почивка, знам, че в България хубавите места са заети месеци напред за един апартамент, а какво остава пък за автобус пълен с хора.

И нито един хотел няма да вземе резервация рискувайки да не знае точния ден, нещо като ще дойдем или петък, или събота вечер! За да завърша какво означава това за ЦСКА, ще си позволя да кажа, че програмата за тима в края си е абсурдна и ясно се вижда желанието да се пречи на тима по всякакъв начин. Последните три мача на ЦСКА са насрочени в една календарна седмица, при това без тима да участва в евротурнирите. ЦСКА играе срещу Хебър в понеделник, срещу Черноморец Балчик в четвъртък и завършва както писахме с Крумовград в неделя. Една седмица и три мача, не можеше ли поне първият да е в събота или неделя, или пък последният в понеделник? Не, защото така е поискано.

Нека сега разгледаме и програмата от гледната точка на феновете. Разбирам, че много от тимовете в Първа лига не се интересуват от това, но тези на ЦСКА, правят своята седмична програма с огромно желание да бъдат по стадионите с любимия тим, а други такива да проследят тима си по платената си телевизия. Голяма част от моите червени приятели от провинцията вземат отпуск в деня на мача, за да го посетят. Ама тези програми са поне месец напред, как да го направят за мач до две седмици? В периода ЦСКА ще изиграе цели 6 мача и нека да видим колко от тях са в събота или неделя? О, не може да бъде, само два! Това, мили господа от БФС, е престъпление.

Най-следеният тим в България ще трябва да изиграе един мач в петък, един в сряда, един в понеделник и един в четвъртък. За да подплатим идеята си, че няКОЙ не иска тези мачове да са гледани и посетени, ще видим и по кое време ще се играят тези срещи.

Първият в събота е в 19:00, което е ок; следва петък в 16:30; сряда - 17:00; понеделник в 18:00; четвъртък в 17:30 и неделя в 13:00. Само един от тези мачове е в така наречения силен телевизионен прозорец. Обикновените хора, които ходят и гледат тези мачове, работят, за разлика от вас, мили господа от БФС.

Логично е да работят до 17:00 или 18:00, след което трябва да пътуват до дома си, което значи, че ще могат да видят всичко на всичко един мач. Това ли е футбол за хората, това ли е програма, която да позволи повече фенове да заплатят билети, да направят празник. Или това никога не е било целта ви. НяКОЙ ще отговори ли? Или по-скоро не, керванът си върви, а кучетата си лаят! Всъщност и кучетата много не лаят, защото голям брой от моите колеги журналисти не задават подобни въпроси".