Феновете на Левски скочиха на чичо Венци: Поръчва си съдия за сряда

Спорт
14:21 - 10 Октомври 2022
2266
Феновете на Левски скочиха на чичо Венци: Поръчва си съдия за сряда

Националният клуб на привържениците на Левски се обърна към президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов след домакинството срещу Ботев (Пловдив) и преди визитата на Славия.

От НКП изразяват недоволството си спрямо изказването на президента на Славия Венцеслав Стефанов след победата над Септември с 1:0. Те са на мнение, че Стефанов си е поръчал съдията за срещата със "сините" в сряда, когато трябва да се изиграе отложеният мач между двата тима от третия кръг на Първа лига.

Привържениците предупреждават, че като собственици на клуба внимателно ще следят за спазването на феърплея на и извън терена и ще реагират светкавично, ако има нещо в ущърб на Левски.

Ето и цялата декларация на НКП на Левски без редакторска намеса:

Господин Михайлов,

Със стиснати зъби, ние Левскарите, изтърпяхме наказанието, наложено ни за недоказано нарушение на правилата на ръководения от Вас Български футболен съюз. Но минути преди началото на дербито с гостуващия на "Герена" отбор на Ботев Пд, станахме свидетели на поредния нагледен пример през последните години на "спазване" на неписаните правила в българския футбол. Близкият до ръководството на БФС Венцеслав Стефанов за предстоящото ни "гостуване" на ст."Александър Шаламанов", публично си поръча съдия с профил, отговарящ на неговите изисквания. Изказването на господина от кв. Овча купел, ни дава основание да си припомним за случилото се при "гостуванията" на нашия отбор през настоящия сезон на други два софийски клуба, чийто собственици също са от приятелския кръг на ръководството на БФС.

Да, нашият отбор отново играе по левскарски на терена. Да, нашият отбор отново е в битката за призовите места. Да, нашият отбор развали спокойното подреждане на пасианса в родния футбол. Но за пореден път напомняме на всички участници във футболния живот на страната ни, че на практика Левскарите сме съсобственици на нашия клуб и внимателно ще следим спазването на феърплей на терена и извън него. И ще реагираме светкавично, ако бъде нарушен в ущърб на отбора ни!

НИЕ СМЕ ТУК - ОТБОР И ПРИВЪРЖЕНИЦИ!!!