Феновете на Локо (София) искат реновиране на стадиона в "Надежда"

Спорт
17:44 - 17 Януари 2022
793
Феновете на Локо (София) искат реновиране на стадиона в "Надежда"

Фенове на Локомотив София официално стартираха гражданска подписка с искане за основно реновиране на стадион „Локомотив“. Тя е инициирана главно от ултрас обединението „Железни бригади“ и е подкрепена с подписите на една от легендите на Локомотив – Спиро Дебърски, спортния журналист и локомотивец Петър Милушев, дъщерята на Никола Котков – Мария Коткова, и общинските съветници в Столичната община Димитър Антов и Владимир Митов.

Подписката е входирана в деловодствата на Министерството на младежта и спорта, Областната администрация на област София и Столичната община и е със срок 3 месеца. През тези 3 месеца привържениците очакват инициативата да бъде подкрепена от всички настоящи и бивши известни дейци в Локомотив от сегашното ръководство на ФК и ОСК, както и от футболисти, спортисти и бивши такива.

"Сигурни сме, че за тази добра кауза биха се подписали страшно много хора и за това апелираме – бъдете активни. За да внесем след 3 месеца максимален брой подписи на отговорните институции с апел към тях да си свършат работата, като вземат необходимите мерки стадион „Локомотив“ да се използва по предназначение, да бъде безопасно и модерно спортно съоръжение, каквото всички искаме да бъде“, написаха феновете.