Феновете на "Велодром" подграхя с омраза към Мбапе и Муани

Този уикенд е големият сблъсък на Франция - между ПСЖ и Олимпик Марсилия

Спорт
15:25 - 27 Март 2024
1360
Феновете на "Велодром" подграхя с омраза към Мбапе и Муани

Селекционерът на Франция Дидие Дешан бe разочарован от поведението на феновете при снощната победа с 3:2 в контролата с Чили на „Велодром“ в Марсилия. Част от привържениците освиркваха Килиан Мбапе и Рандал Коло Муани предвид предстоящия шампионатен сблъсък между местния Олимпик Марсилия и Пари Сен Жермен, където играят двамата нападатели.

„Не съм изненадан, за съжаление. Всички знаят за съперничеството с ПСЖ, а мачът е в неделя. Въпреки това подобно нещо не бива да се случва. Все пак това е националният тим на Франция, а Мбапе дори е капитан. Но пък не целият стадион се държа така, а думите ми не са насочени само към феновете на Марсилия. Добре, ще бъда мил, но най-малкото поведението на привържениците беше разочароващо.

Хубаво е, че спечелихме този двубой, след като го започнахме слабо, но реагирахме добре. Това е свързано с нивата ни на кондиция и енергия, които не са оптимални. И аз съм бил футболист навремето, така че разбирам това, че играчите се пазят предвид предстоящите им предизвикателства.

Не бива да правим подобни мачове банални, като през юни ще трябва да действаме различно. Имаме капацитета и желанието за това. Този път не бяхме напълно свежи, като тези мачове бяха по-трудни от предишните ни. Все пак разбирам колко е голям залогът за играчите ми в техните клубове след паузата в първенствата“, заяви Дешан.