Феновете от цялата страна: "18 години грабежи, 16 ноември - дата за метежи!"

"Българският футбол умира от пороци: Боби, Наско, Данчо, Кирчо, Венци и другите мишоци!" - този плакат издигнаха левскарите пред БФС

Спорт
13:34 - 13 Ноември 2023
4835
Феновете от цялата страна: "18 години грабежи, 16 ноември - дата за метежи!"

Явно е настъпило "Време разделно" за българския футбол. От известно време кампанията "Оставка!" в 18-ата минута, инициирана от Бойко Величков, набира скорост и размери лавинообразно. На 16 ноември, когато трябва да се състои европейската квалификация с Унгария, но все още не е ясно къде и дали изобщо ще я има, феновете от цяла България се стягат за масов протест.

Той беше предвиден да е в София, където по програма беше заявен мачът с "маджарите" - на националния стадион "Васил Левски", но управниците в БФС се уплашиха и заиграха комбина с УЕФА, за да преместят мача в Пловдив. Привържениците бързо се организираха в социалните мрежи да протестира и пот Тепетата, но много бързо се взе решение срещата да е без публика без нашата футболна федерация да е наказана!?

Така се стигна до факта, че София и Пловдив се очакват да са революционните футболни градове, които да поведат масовото недоволство. Разбира се, след като мачът ще е без публика (поне засега), се оказа, че във всички по-големи градове у нас ще има протестиращи пред регионалните централи на БФС.

"Shumen Group призовава всички фенове на футбола от Шумен и региона, да загърбим отборните пристрастия и да се обединим в името на спасението на любимата ни игра и оставката на всички от БФС! На 16.11.2023 г. от 19:00 ч. организираме протест пред местното представителство на БФС (пред зала "Младост"). Нека всички високо и ясно да изкрещим... ВЪН БОКЛУЦИТЕ ОТ БФС!!!", призоваха в социалните мрежи привържениците от този регион на България.

Варненци също са в готовност, а Стара Загора, Сандански, Плевен, Ловеч, Враца, Бургас и още други градове се стягат трескаво за "грандиозното събитие", което се очаква след четири дни.

Привържениците на Берое издигнаха плакат: "18 години грабежи, 16.11. - дата за метежи!", под който се обединиха всички фенове в страната.

След снощния мач на Левски с Ботев Пловдив на "Герена", част от агитката на сините опъна пред сградата на БФС транспарант, които по време на двубоя се видя на стадиона - "Българският футбол умира от пороци: Боби, Наско, Данчо, Кирчо, Венци и другите мишоци!".

"Браво на сините! Важното е, че и те се вдигнаха на бунт, а и са написали транспаранта без грешка", шегуваха се зевзеци из социалните мрежи, а също така допълват: "За първи път в историята футболист е псуван по време на мач не "на майка", а "на баща", визирайки вратаря на Левски Николай Михайлов.