Фернандиньо се завърна в родния си клуб

Спорт
15:39 - 28 Юни 2022
959
Фернандиньо се завърна в родния си клуб

Досегашният капитан на Манчестър Сити Фернандиньо официално се завърна в родния си клуб Атлетико Паранаензе. 37-годишният полузащитник беше представен отново като футболист на тима на специална пресконференция, на която присъстваше и клубният президент Марио Селсо Петралия.

Смята се, че договорът на Фернандиньо е за две години, след което най-вероятно той ще сложи край на своята кариера. В Атлетико той ще носи фланелката с номер 5. Предишният престой на бившия бразилски национал в отбора беше между 2003-а и 2005-а, когато записа 105 мача с 22 гола.

Той е играл само за още два клуба - Шахтьор (Донецк) и Манчестър Сити. С тях той спечели множество трофеи, сред които 7 титли на Украйна и още 5 титли на Англия. За своята родина ветеранът има 53 мача с 2 попадения и един трофей от Копа Америка.

“Сбъдвам една мечта, беше ми лично желание да се завърна в Атлетико. Ще завърша кариерата си, играейки само за три клуба. Два в Европа и един в Бразилия. Този път сърцето ми говореше по-силно. Имах предложения от много клубове по света, но най-разумното решение беше да се върна у дома”, заяви щастливият Фернандиньо.

“Това е специален слобедед за нашия клуб. Фернандиньо сбъдва една мечта за Атлетико. С него поддържахме връзка през всичките тези години, тъй като той беше продаден на Шахтьор много рано. Следяхме грандиозната му кариера. Той идва, за да ни помогне за промяната на нивото ни, върху която работим. Не беше лесно да го накарам да дойде тук. Още от самото начало той показа, че иска да се върне в Атлетико, но имаше натиск от клубове от цял свят, които биха искали да разполагат с него. Но за щастие той устоя своята позиция и блудният син се завръща у дома”, добави Петралия.