Фернандо Алонсо: Формула 1 е ужасно несправедливо място

Спорт
14:02 - 29 Декември 2021
1989
Фернандо Алонсо: Формула 1 е ужасно несправедливо място

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо е на мнение, че само талантът не е достатъчен за големия пробив на най-високото стъпало в моторните спортове. Според испанския пилот на Алпин светът на Формула 1 не е справедливо място и много талантливи млади с големи успехи в картинг шампионатите и дори в по-малките серии с болиди никога не успяват да сбъднат мечтата си да се състезават в Гран При надпреварите.

„Всеки, който има или е имал кариера в моторните спортове, знае, че този свят е едно ужасно несправедливо място. Това се отнася най-вече за Формула 1. Познавам не един или двама, които, когато бяхме момчета, показваха най-високо ниво, печелеха европейски и световни картинг шампионати, имаха успехи и победи във Формула 3 и дори не им дадоха шанс да покажат на какво са способни с един тест на болид от Формула 1“, коментира Фернандо.

„Дори когато пробиеш и стигнеш заветната точка, отново няма справедливост и ако не можеш да го приемеш, това ще те смачка. На старта сме 20 пилоти, от които 90% са на най-високото ниво, но повечето от тях до края на кариерата си така и няма да спечелят една победа. Това е истината, понякога трябва да имаш и късмет“, завърши испанецът.