Фестивал на книгата в Перник събира пари за болни деца

Новини
18:28 - 06 Септември 2020
1451
Фестивал на книгата в Перник събира пари за болни деца

При голям интерес от страна на гражданите в Перник бе даден старт на Фестивал на книгата. Инициативата е под мотото „Заедно в доброто” и е под патронажа на кмета Станислав Владимиров. Организатори са фондация „Богданова и Данаилова” и Община Перник. С набраните от продажбата на книги средства ще бъдат подпомогнати болни деца.

От днес до 13 септември всеки, който желае, ще може да си закупи книги на цена, каквато сам определи. Парите се пускат в кутии за дарения. Книгите са подредени по жанрове на щандове, разположени на ларгото в Перник. Те са дарени от граждани и организации. Хиляди са събраните томове литература, сред тях има и нови, дарени от издателство "Тангра ТанНакРа", на които организаторите са поставили цени. Инициативата бе посрещната с огромен интерес от перничани, заяви Катрин Богданова от фондация "Богданова и Данаилова".

„Наложи се дори по-бързо да започнем, защото хората наистина нямаха търпение, за което много се радваме. И надяваме се да съберем сума,с която да помогнем на децата да бъдат здрави или поне, колкото зависи от нас, това ще го направим”, каза Катрин.

Джулиано Василев бе един от първите, които обновиха личната си библиотека с книги от фестивала.

„Аз съм голям почитател на Стивън Кинг и на фантастиката. Взел съм три книги на Стивън Кинг, които са поредица - „Томи Чукалата” се нарича и две книги на Дийн Кунц, който е също като него хорър разказвач, както и една фантастика на Станислав Лем. Инициативата е прекрасна и с добра кауза”.

Хората купуваха по няколко книги. Отзивите бяха много добри. Имаше и предложения инициативата да бъде целогодишна.