Фестивалът Open Buzludzha 2023 събира световноизвестни български и чуждестранни изпълнители

Три дни, три нощи, три сцени, 3D мапинг шоу, 12 банди, 20+ DJs

Новини
13:56 - 05 Юли 2023
2220
Фестивалът Open Buzludzha 2023 събира световноизвестни български и чуждестранни изпълнители

Фестивалът Open Buzludzha 2023 обединява музиканти на три сцени в три поредни музикални нощи. В четвъртък, 10-и август, ще имате възможност да се потопите в шоколадовата музика на Остава - групата, която наскоро празнува 30 години на сцената и не спира да създава нови завладяващи хитове.

На сцената ще излязат и момчетата от Innerglow - млада електро рок група, съчетаваща алтърнатив, поп, денс и фънк елементи.

В първия ден от фестивала ще чуем VICK – запомняща се група с изразена индивидуалност и бунтарство. Maze Hunters ще открият фестивала със своята музика в стил пост-пънк и алтернатив рок.

В петък, 11-и август, група на годината, според класацията на БГ радио, ще залее поляната с невероятна енергия, това са Керана и космонавтите. Освен тях, сцената ще взривят и THE TOP STOPPERS, чиито вокалисти са известните рапъри Wosh MC и Feel.

За доброто настроение ще се погрижи и рок групата от Великобритания LEONTAS. A вечерта ще открие рок-инди-поп бандата IVA - две сестри вокалисти с уникални гласове и присъствие.

В съботната вечер, 12-и август, ще можете да се насладите на So Called Crew с участието на Жлъч, Григовор и Гена, които разпалват тълпата със своята поезия, облечена в рап. Преди тях на сцената ще излязат Явката ДЛГ & Madmatic.

Провокативната и различна Мила Роберт ще завладее публиката със своята музика. Представяйки своя отличителен грууви, RnB звук, вечерта ще открият мелодичното дуо ALEX x DESSY.

И всичко това е само на една от трите сцени! На фестивала ви очакват още две сцени. Вижте промо видеото на „Монументална сцена“ пред паметника Бузлуджа с 3D мапинг шоу от MP STUDIO. На нея ще изгрее берлинската звезда Cinthie, придружена от ярките французойки Citron Sucré и Yor. От българска страна ще се включат над 20 диджеи, сред които Versus и Raredub.

"Горска сцена“ ще събере феновете на електронната музика в стил Drum & Bass.

А за любителите на природата, историята и културното наследство сме подготвили любопитна и пъстра дневна програма с лекции, работилници и турове. За да изживеете тези и още много емоции и забавления, заповядайте на OPEN BUZLUDZHA 2023.

Събитието се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумент Бузлуджа като място за култура, изкуство и история. Каузата не е политически обвързана и не цели пълно възстановяване на обекта, а консервация и преизползване с образователни и туристически цели.

Фестивалът се организира от фондация „Проект Бузлуджа“, заедно с община Казанлък и Bar Dak и със съдействието на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“. Тази година проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант“ – 2022 г.