ФИФА изхвърли Овермарс от футбола!

Едногодишната санкция е заради неприлично поведение към служителки на Аякс

Спорт
12:41 - 10 Януари 2024
2737
ФИФА изхвърли Овермарс от футбола!

Бившият нидерландски национал Марк Овермарс няма да работи в професионалния футбол поне една година заради неприлично поведение към служителки на Аякс Амстердам, обяви местният вестник NRC. Според информацията, наказанието е наложено от ФИФА.

Овермарс, голяма звезда с Аякс, Арсенал и Барселона, напусна ръководен пост в Аякс през февруари 2022, признавайки си за провинението. Той е изпращал неприлични съобщения и снимки на няколко жени от клубните офиси.

Независим спортен трибунал санкционира Овермарс в рамките на нидерландския футбол, но местната федерация поиска от ФИФА да направи наказанието глобално. Бившият играч е уведомен за крайното решение, но все още не е готов за публичен коментар.

След като напусна Аякс, Овермарс започна работа като технически директор на белгийския Роял Антверп.

Бързо и технично крило, като футболист той бе любимец на феновете на отборите, чиито екипи носи, особено в Аякс и Арсенал. С "топчиите" през 1998 г. печели втория дубъл на клуба - титла и купа на Англия, с Аякс е 3 кратен шампион, носител на Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Междуконтиненталната купа през 1995 г.