ФИФА нареди на Бразилия и Аржентина: Ще играете!

Спорт
11:52 - 10 Май 2022
1987
ФИФА нареди на Бразилия и Аржентина: Ще играете!

Световната футболна централа (ФИФА) реши квалификацията между Бразилия и Аржентина, която трябваше да се играе на 5 септември 2021 година, но бешe отменена, да се проведе, макар двете страни вече да обжалваха това решение веднъж.

Въпреки че двата отбора вече се класираха за финалите на Световното първенство в Катар в края на годината, Апелативната комисия на ФИФА реши двубоят да се състои.

"След като анализирахме документите, предоставени от двете страни, за да се уточнят всички детайли, Апелативната комисия реши мачът да се играе, както и да се наложи глоба от по 50 000 швейцарски франка заради отменянето на квалификацията", са казва в позицията на ФИФА.

Малко преди началото на квалификацията Бразилия - Аржентина Националната здравна агенция на Бразилия прекрати срещата, като наложи задължителни карантини на четирима футболисти на Аржентина - Емилиано Буендиа, Емилиано Мартинес, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро.

Причината бе, че те играят в Англия, за влизащите оттам в Бразилия, е задължително карантинирането. Четиримата обаче бяха влезли в Бразилия от Венецуела, където Аржентина също имаше квалификационен мач.

Сега Бразилия и Аржентина трябва да намерят дата за мача, от който нищо няма да зависи.