ФИФА потъпка принципите си, за да спести наказание за Меси

Суперзвездата на Аржентина си позволи да критикува открито съдията на срещата с Холандия

Спорт
21:36 - 12 Декември 2022
4255
ФИФА потъпка принципите си, за да спести наказание за Меси

ФИФА недвусмислено доказа, че мери с различен аршин, когато трябва да прилага своите собствени закони и принципи, тъй като днес бе взето решение Лионел Меси да не получи наказание за думите си срещу главния съдия от срещата срещу Нидерландия на 1/4-финалите от световното първенство по футбол в Катар - Матеу Лаоз, предаде Marca.

Аржентинецът си позволи открито да критикува испанския рефер за работата му в срещата, като дори заяви, че „такива, като него, нямат място на подобни мачове“.

С подобна изказване се отличи и Емилиано Мартинез - вратарят на „албиселесте“. Той дори бе още по-остър в думите си, като заяви, че Лаоз целенасочено е дал 10 минути продължение и е започнал да дава постоянно нарушения в полза на „лалетата“, за да се стигне до онова сензационно изравняване преди няколко дни.

ФИФА досега наказваше минимум с по един мач лишаване от състезателни права всеки, който дръзне да говори критично срещу съдиите в публичното пространство.

Този път обаче регламентът явно няма да бъде приложен, за да може две от най-важните фигури за Аржентина да бъдат на разположение за полуфиналите срещу Хърватия.