ФИФА стопира трансферите на Ал Насър

Отборът на Кристиано Роналдо не може да регистрира нови играчи

Спорт
13:26 - 12 Юли 2023
1714
ФИФА стопира трансферите на Ал Насър

Клубът на Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия – Ал Насър получи забрана от ФИФА и не може да регистрира нови попълнение.

Международната футболна централа нанесе огромен удар по вицешампиона на Саудитска Арабия, който през декември 2022 привлече една от най-големите звезди в съвременния футбол.

Трансферът на португалеца даде началото на поредица от трансферни бомби. Саудитските тимове привлякоха суперзвезди като Карим Бензема, Рубен Невеш, Н‘Голо Канте, Калиду Кулибали и Едуар Менди.

След като Ал Насър си осигури Марсело Брозович от финалиста в Шампионска лига Интер, наказанието на ФИФА влезе в сила.

От футболната централа забраниха на Ал Насър да регистрира каквито и да е нови попълнение – нито чужденци, нито местни футболисти.

Санкцията е за три трансферни прозореца и е свързана с неизплатените от Ал Насър бонуси по трансфера на нигерийския нападател Ахмед Муса от Лестър. През 2018 клубът плати на „лисиците“ 14 милиона паунда, но не е заплатил бонуси в размер на 390 хиляди.

Муса вкара 14 гола в 62 мача за Ал Насър и помогна на отбора да стане шампион през сезон 2019/20. Казусът беше разгледан от Арбитражния съд в Лозана. Решението беше в полза на Лестър и Ал Насър беше задължен да изплати дължимите бонуси. След като това не се е случило, ФИФА наложи трансферната забрана. Тя може да бъде вдигната, ако Ал Насър незабавно заплати дължимата сума на Лестър.