Фил Невил: Да махнат Тен Хаг ще е фундаментална грешка

Шефовете се интересуват от правенето на пари, не от играта, заяви бившият футболист на Ман Юнайтед

Спорт
14:20 - 18 Декември 2023
1663
Фил Невил: Да махнат Тен Хаг ще е фундаментална грешка

"Какво трябва да направят в Манчестър Юнайтед? Първото, което могат да направят, е да уволнят мениджъра!", сподели дяволито Фил Невил - един от футболистите от прословутия Клас`92, отговаряйки на зададен му по този начин въпрос за бъдещето на мениджъра.

Бившият защитник на "червените дяволи", който заедно с брат си Гари стана част от една от най-бляскавите генерации на клуба, печелейки Требъла през 1999-а, беше скептично настроен към представянето на отбора. Той направи своето изказване часове преди вчерашното измъчено нулево равенство срещу Ливърпул на "Анфийлд Роуд".

"Правили са го. Аз съм бил част от екипа на Дейвид Мойс. Той дойде с 5-годишен договор, за да бъде уволнен на 10-я месец. Станах свидетел на това със собствените си очи, бил съм играч там, видял съм страхотни моменти и съм виждал какво значи един отбор да е добър с велик треньор.

И когато се завърнах, като част от екипа на Мойс, бях напълно изумен от видяното. Трансферният процес, интересът основно към комерсиалната част и правенето на пари, а не към случващото се на терена. После дойдоха Моуриньо, Ван Гаал, Оле Солскяер, Рангник...

Помня, когато Рангник напусна, загубиха един мач и той каза нещо от рода на "Този клуб няма да е успешен, освен ако не се подобри драстично." Мисля, че това трябва да се случи - Манчестър Юнайтед да се подобрят драстично", сподели бившият английски национал.

"И не само треньора! Това е последното място, към което трябва да гледат. Трябва да започнат от върха надолу.

Тренировъчното игрище е старо, стадионът се разпада, собствениците нямат представа какво правят. Искат да продават, ама само малко. Кой ръководи трансферите?

В първата половина на таблицата, всеки клуб е движен по-добре от Манчестър Юнайтед, а те са един от най-големите отбори в света. Да играеш за Манчестър Юнайтед е едно от най-трудните неща - напрежение, очаквания, историята на клуба. Усещал съм го на гърба си.

Смяната на играчите и треньора не може да продължи да се повтаря, трябва да започнат от върха и после надолу по веригата, за да се доизбистри всичко", каза още той.

"Да се отърват от Ерик Тен Хаг в момента е най-фундаментално сбърканото нещо. Защото той се опитва да промени културата. Опитва се да се отърве от играчите, които не притежават нагласата и дисциплината, необходими, за да си част от Манчестър Юнайтед.

Та, защо биха се отървали от човек, който се опитва да направи това, което най-успешният треньор в историята на отбора правеше толкова добре?", завърши Фил Невил.