Филип Аврамов ще е водещ на церемонията за наградите „Икар“

Новини
14:43 - 22 Март 2023
1148
Филип Аврамов ще е водещ на церемонията за наградите „Икар“

Актьорът Филип Аврамов ще е водещ на церемонията за наградите „Икар“. За поредна година в Световния ден на театъра - 27 март, Съюзът на артистите в България (САБ) ще връчи националните отличия за сценични изкуства, съобщават организаторите.

Събитието ще бъде в Народния театър „Иван Вазов“. В него ще участват музикантите от група „Cinga manga funk“, Сирма Добрева и трупа „Канетикс“.

Церемонията ще бъде излъчена пряко от 19:00 часа по БНТ 2, както и на запис на 28 март от 22:00 часа по БНТ 1. Всички зрители могат да си закупят и билет за събитието от касите на Народния театър, като сумата от продадените пропуски постъпва в здравния фонд на САБ, коментират организаторите.

По думите им визията на плаката за наградите „Икар“ тази година е свързан с мотото на XVIII издание на Софийския театрален салон – „Избери театъра“.

„Театърът е олицетворен чрез архивна снимка на актьорите Ружа Делчева и Апостол Карамитев от спектакъла на Народния театър „Херцогинята на Падуа“ от Оскар Уайлд, постановка Филип Филипов, сезон 1957-1958 г. Върху изображението все още седят следите от „разкъсани“ рекламни и политически съобщения и плакати, с които е пренаситено днешното обществото“, разказват от САБ.