Филип Кръстев: В България трябва да се страхува от Левски

Дербито в неделя е много важно, заяви халфът

Спорт
14:20 - 15 Септември 2022
1663
Филип Кръстев: В България трябва да се страхува от Левски

Филип Кръстев е един от най-важните футболисти в състава на Левски. Халфът говори дни преди дербито с ЦСКА. Националът сподели очакванията си за сблъсъка, защо "сините" се провалиха срещу Локомотив София, къде са по-добри от "червените", защо остана на "Герена" и какво е мнението му за предстоящия лагер с "лъвовете".

"Успяхме да се възстановим физически след загубата от Локо Сф и вече тренираме за следващия мач с ЦСКА. Чувството е доста неприятно преди дербито да направим неочаквана загуба, която трябваше да бъде победа.

Допуснахме грешки, които друг път не допускаме. Нашата стабилност в защита не беше на нужното ниво, освен това не играхме и това постоянство, с което играем друг път през целия период от мача. Имаше моменти, в които от липса на внимание и достатъчно усилия допуснахме Локомотив да стига лесно до нашата врата и да създава неприятности. В атака не успяхме да отиграем положенията си по най-добрия начин и направихме доста пропуски", призна Кръстев.

"Мачът в неделя е много важен за самата таблица с класирането, но и чисто психологически за нашия ритъм и нашата мотивация за следващите мачове. Мисля, че подсъзнателно имаме малко проблеми с мотивацията след отпадането от Европа. Това се дължи изцяло на наши грешки, които допускаме и начина, по който влизаме в мачовете. Трябва да си върнем мотивацията да печелим във всеки един мач, както беше миналия сезон и началото на този. Мачът с ЦСКА е перфектният шанс да излезем и да покажем, че сме отборът на Левски, от който всеки в България се страхува и отбор, който може да печели всеки един мач.

Мачовете с ЦСКА определено са най-специалните за нашия отбор. Има огромна история. Това е най-великото дерби на България. В него винаги играеш на максимума, дори когато не си на 100% физически. В неделя отново ще стане мач с много голям заряд и нашият отбор ще даде всичко, за да спечели", сподели пред Гонг халфът.

"За нас е много важно да спечелим мача, за да скъсим разликата от първите отбори в класирането. Първата цел пред нашия отбор е да постигнем постоянство и да се борим за титлата в края на сезона. Може би има психологическо предимство, след като спечелихме толкова важен мач като финала за Купата. Не мисля, че има фаворит. Сигурен съм в нашите качества и знам какво можем да прави на терена нашия отбор. Мисля, че сме по-стойностният отбор и трябва да спечелим мача.

Можем да играем на по-високо темпо от ЦСКА, може да пресираме по-добре от тях. Можем и да контролираме по-добре топката и да играем по-добре от ЦСКА. Все пак в дербитата с огромен заряд тези неща трябва да бъдат показани на терена, а не само отбелязани на думи като силни страни. В неделя трябва да покажем всички качества, които имаме като отбор и да затвърдим добрата игра", допълни футболистът на Левски.