Филип Станев: Как да оттеглим Петър Илиев, като не сме го номинирали?

Сравнение между Николай Василев и Пламен Николов е много трудно, не само в политиката, а и в живота, заяви депутатът от ИТН

Новини
09:28 - 31 Юли 2021
2018
Филип Станев: Как да оттеглим Петър Илиев, като не сме го номинирали?

"Случилото се вчера не беше никакъв сценарий. Трябваше да се спази една конституционна процедура и това и стана. Трябваше да се действа категорично, спокойно и хладнокръвно заради всичките тези слухове, които витаеха в публичното пространство, изречени неверни твърдения, изречени обвинения и неистини. Как да оттеглим Петър Илиев, като ние не сме го номинирали? Странно откъде дойде тази информация. Това е фигурата на премиера (б.р. - Пламен Николов) от 12 дни", заяви депутатът от ИТН Филип Станев.

"С господин Николов работим повече от 3 години, той е един от топекспертите, които изготвиха програмата, която има нашият политически проект. Името на Петър Илиев не бе лансирано, не бе обсъждано", сподели още Станев.

"Сравнение между Николай Василев и Пламен Николов е много трудно, не само в политиката, а и в живота. Това са две отделни персони с отделни кариери и професионални компетенции. Те са различни профили - допълни той. - Единият е бил действащ политик и е заемал министерски постове, бил е част от НДСВ, другият е нямал до този момент реално действаща политическа функция".

"При Асен Василев е дългата ръка на английското правосъдие. С него са водени 3 разговора, канен е бил само веднъж. Информацията, която изнесохме от парламентарната трибуна в лицето на моя колега Тошко Йорданов, ние я научихме буквално предния ден", каза още той.

"Не знам защо така рязко се смени отношението на Христо Иванов. В първия ни разговор от ДБ заявиха, че нямат претенции за конкретни лица, за министерски кресла, дайте да говорим за това, което ще направим. Те не са и искали да знаят имена. И изведнъж тази декларация - вземете тримата министри от служебния кабинет. Откъде дойде това?", сподели Филип Станев.