Филмът на Ивайло Христов “Страх” открива Киномания в Пловдив

Култура
12:48 - 16 Април 2021
1562
Филмът на Ивайло Христов “Страх” открива Киномания в Пловдив

От 18:30 часа днес /16.04/ е откриването на 15-ото издание на Киномания в града под тепетата. Началото ще постави новият филм на Ивайло Христов “Страх”, носител на 4 награди “Златна роза”.

Любов отвъд страха – така може да се опише филмът с три думи. Това е история за толерантност и човечност, за отчуждение, но и за нужда от близост, за предразсъдъците, породени от страха от различното. История, която едновременно натъжава и разсмива.

Съботният ден ще премине с още две заглавия от програмата на кинопанорамата. От 18:30 часа е началото на филма на Валери Льомерсие “Селин Дион: Силата на любовта”. Режисьорката ни пренася в Квебек в края на 60-тте години. Силвет и Англомар се радват на 14-ото си дете: Алин. В скромното семейство Дийо царува музиката и с порастването на Алин се разкрива нейното дарование – тя има златен глас. Когато чува този глас, музикалният продуцент Ги-Клод Камар си наумява да направи Алин най-великата певица в света.

От 20:45 часа киноманите могат да продължат филмовия маратон с италианския филм “Най-хубавите години”. Филмът разказва историята на четирима приятели – Джулио, Джема, Паоло и Рикардо, и животът им в продължение на 40 години, от 1980 до днес, от тийнейджърските им години до зрелостта. Техните надежди, разочарования, успехи и провали са преплетени в този майсторски филм за приятелството и любовта.

Цена на билетите - 8/6 лв, карта от 5 прожекции - 35 лв.

За „Човешкият глас“, „Мъжът, който искаше да бъде крал“ и Уенди - момичето, което не иска да порасне - 7/5 лв