Финито: Титлата вече е мираж за Интер след 0:0 в Генуа

Верона постигна минимална победа срещу Салернитана в Серия А

Спорт
08:14 - 14 Февруари 2023
1799
Финито: Титлата вече е мираж за Интер след 0:0 в Генуа

Интер не успя да спечели гостуването си на Сампдория в последен мач от 21-ия кръг на Серия "А". Срещата завърши 0:0 и "нерадзурите" изостават на цели 15 точки от водача в класирането Наполи, който е все по-близо до мечтаната титла.

Съставът на Симоне Индзаги пропусна и да увеличи аванса си пред преследвачите Аталанта, Рома и Милан, като дистанцията в момента е 3 точки.

През есента Интер разгроми "моряците" с 3:0 на "Сан Сиро", но днес пропиля много положения и остана без победа в трето поредно шампионатно гостуване на "Луиджи Ферарис". Сампдория вече е с актив от 11 точки, но няма успех на собствен терен през сезона, като заема предпоследното 19-о място в таблицата.

Верона победи Салернитана с 1:0 в мач от 22-рияу кръг на италианската Серия А. Единственото попадение вкара белгиецът Сирил Нгонж след половин час игра. Интересно е, чие Нгонж вкара топката във вратата на гостите и две минута по-рано, но попадението беше отменено заради положение на засада.

В последната минута на първото полувреме Фабио Депиоли от Верона имаше възможност да удвои резултата, но шутът му мина над напречната греда.

В 67-ата минута бе отсъдена дузпа за Верона за нарушение на Лоренцо Пирола в наказателното поле. След прегледан на ВАР обаче решението бе променено и не бе даден 11-метров наказателен удар за домакините.

В 75-ата минута Жуниор Самбия от Салернитана стреля от пряк свободен удар под гредата, но вратарят на Верона Лоренцо Монтипо изби топката.

В последните минути пропуски за гостите направиха Кжищоф Пьонтек и Булай Диа.

Верона остава на 18-о място в класирането, но се доближи до Специя, докато Салернитана запиза 16-а си позиция.