Фиорентина и Аталанта с равенства по пътя към Европа

Бергамаските пропиляха два гола аванс срещу Верона

Спорт
11:11 - 16 Април 2024
1084
Фиорентина и Аталанта с равенства по пътя към Европа

Фиорентина и Дженоа завършиха 1:1 в двубой от 32-ия кръг в първенството на Италия по футбол. Ла Виола е в серия от четири мача без победа, но запази десетото си място във временното класиране с 44 точки, а освен това е с мач по-малко. Тимът на Дженоа остава 12-и с 39 точки в актива си.

Алберт Гудмундсон даде преднина на гостите в края на първото полувреме от дузпа, а Джонатан Иконе изравни за 1:1 с попадение в 54-ата минута за Фиорентина.

Андреа Белоти вкара топката в мрежата на Дженоа в 25-ата минута, но след преразглеждане със системата за видеоарбитраж-ВАР голът не бе зачетен заради засада.

В 42-ата минута исландецът Гудмундсон реализира отсъдената за нарушение на Фабиано Паризи дузпа. Изравнителното попадение за домакините дойде скоро след почивката. Джонатан Иконе се разписа след точен удар с глава в 54-ата минута.

Гостите за кратко се зарадваха след като в 70-ата минута реферът отсъди дузпа в тяхна полза за игра с ръка на Майкъл Кайоде, но отново след намесата на системата ВАР решението бе отменено.

Аталанта и Верона също извъртяха равенство - 2:2, в последен двубой от кръга на италианската Серия А, игран в Бергамо.

Богинята не успя да стигне до победа в шампионата във втори пореден мач и остава на шесто място във временното класиране с 51 точки и една среща по-малко, на 4 точки зад петия Рома.

Тимът на Верона записа второ равенство в последните си четири срещи, но също не постигна успех в тях и се намира на 16-а позиция с 28 точки, колкото имат още Удинезе и Емполи.

Джанлука Скамака донесе преднина на домакините от Аталанта в 13-ата минута на двубоя, а пет минути по-късно бразилецът Едерсон покачи на 2:0 след като се възползва от подаване на Скамака. Футболистите на отбора от Бергамо пропуснаха нови две възможности са увеличат преднината си в средата на първото полувреме и запазиха аванса си от два гола до почивката, но скоро след паузата гостите намалиха в рамките само на четири минути.

В 56-ата минута сръбският полузащитник на Верона Дарко Лазович се разписа за 1:2, а в 60-ата нидерландецът Тижани Нослин отбеляза изравнителното попадение за 2:2.

Емил Холм можеше да донесе победата на Аталанта в 79-ата минута, но пропусна от обещаваща позиция, пращайки топката над вратата на противника.