Фиорентина съсече Рома

Спорт
04:27 - 10 Май 2022
1697
Фиорентина съсече Рома

Фиорентина заплете още повече битката за местата даващи право на участие в европейските клубни турнири – Лига Европа и Лигата на конференциите, след като спечели с 2:0 домакинството си срещу Рома от 36-ия кръг на Серия А.

Головете за „виолетовите“ отбелязаха Николас Гонсалес и Джакомо Бонавентура.

Още във 2-ата минута Николас Гонсалес бе препънат в наказателното поле на Рома от Рик Карсдорп, но първоначално съдията Марко Гуида подмина ситуацията. След това той все пак бе привикан да преразгледа ситуацията с ВАР и промени първоначалното си решение, като посочи бялата точка.

Николас Гонсалес реализира наказателния удар в 5-ата минута, а Фиорентина поведе с 1:0 в резултата.

Домакините успяха да се възползват от нова много груба грешка в защитата на Рома в 11-ата минута и да поведат с 2:0. Залевски не скъси дистанцията на Джакомо Бонавентура, който навлезе в наказателното поле на Рома, след което с много точен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Руи Патрисио.

Лоренцо Пелегрини отправи опасен удар от фал в 20-ата минута, но Пиетро Терачано успя да се намеси и да избие топката в корнер.

Фиорентина вкара трети гол в 25-ата минута чрез Джакомо Бонавентура, но попадението не бе зачетено заради засада в хода на атаката.

Софиян Амрабат отправи много опасен удар в 56-ата минута, но Руи Патрисио демонстрира чудесен рефлекс и успя да извади топката, която влизаше под гредата, избивайки я в корнер.

Фиорентина можеше да вкара трети гол в 84-ата минута, когато Юсеф Мале бе изведен сам срещу Руи Патрисио, но опитният португалски вратар бързо скъси дистанцията и успя да избие в корнер.

Леонардо Спинацола се завърна в игра за Рома в 90-ата минута, влизайки на мястото на Рик Карсдорп. Спинацола се появи в игра 371 дни след последния си мач за първенство.

След тази победа Фиорентина, Рома и Аталанта вече имат по 59 точки два кръга преди края на сезона, а Лацио е пети с 62 точки.