Фиорентина се подигра с Рома

Римските вълци отнесоха "петица" във Флоренция

Спорт
11:05 - 28 Октомври 2024
492
Фиорентина се подигра с Рома

Фиорентина разгроми Рома с 5:1 във Флоренция в двубой от 9-ия кръг на Серия А, като по този начин „виолетовите“ събраха 16 точки и излязоха на 4-ото място във временното класиране, докато „вълците“ остават 11-и с 10 точки.

Успехът за Фиорентина дойде след два гола на Мойс Кийн, по един на Лукас Белтран и Едоардо Бове, както и автогол на Матс Хумелс, докато почетният гол за тима от Рим отбеляза Ману Коне.

На „Артемио Франки“ домакините поведоха в резултата в 9-ата минута, когато Лукас Белтран подаде към Мойс Кийн, който получи топката в наказателното поле и хладнокръвно я прати в долния ляв ъгъл за 1:0!

Четвърт час след началото на мача Мехмед Зеки Челик повали Едоардо Бове в наказателното поле и съдията Симоне Соца отсъди дузпа, която Лукас Белтран реализира в 17-ата минута, удвоявайки аванса на домакините.

Рома се върна в мача в 39-ата минута, когато Ману Коне получи пас от Еван Ндика и с удар от дистанция прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл.

Само две минути по-късно „виолетовите“ си върнаха двата гола аванс, след като Бове намери Кийн в наказателното поле и той чукна топката в опразнената врата.

Фиорентина сложи край на надеждите за победа на „вълците“ в 52-ата минута, когато Андреа Колпани можеше да обстрелва вратата на Миле Свилар, но видя, че Бове е в по-добра позиция и му подаде, а последният вкара с прецизен удар в долния ляв ъгъл.

След час игра Пауло Дибала стреля опасно от пряк свободен удар, но Давид де Хеа спаси по чудесен начин.

В 65-ата минута нещата за Рома отидоха по дяволите, след като Марио Ермосо получи втори жълт картон и остави отбора си с 10 души на терена.

Страданията на „вълците“ продължиха и в 71-ата минута в тяхната врата падна пети гол. Този път влезлия като резерва Матс Хумелс прати топката в собствената си врата при опит да я изчисти.

До края на мача повече голове не паднаха и така Фиорентина продължи да върви нагоре, удължавайки страданията на Рома.