Фиорентина тресна Аталанта

Двата тима сътвориха петголово шоу за финал на Серия А

Спорт
11:05 - 03 Юни 2024
1231
Фиорентина тресна Аталанта

Фиорентина постигна успех с 3:2 като гост на Аталанта в много атрактивен мач, който бе отложен от 29-ия кръг на Серия А и който бе последен в италианския шампионат за сезон 2023/2024 г.

„Виолетовите“, които загубиха финала в Лигата на конференциите от Олимпиакос, стигнаха до успеха с два гола на Андреа Белоти и един на Николас Гонсалес. За Аталанта, който спечели Лига Европа след успех над Байер Леверкузен, вкараха Адемола Луукман и Джорджо Скалвини.

Двата отбора изнесоха истински спектакъл през първото полувреме от мача в Бегамо, в което паднаха и петте попадения.

Головото шоу започна в 6-аа минута, когато Гаетано Кастровили финтира футболист на домакините и центрира, а в наказателното поле Андреа Белоти с глава заби гол за 1:0.

Домакините изравниха в 12-ата минута, когато Шарл Де Кетеларе намери Адемола Люкман на границата на наказателното поле, откъдето героят на Аталанта от финала в Лига Европа преодоля Томазо Мартинели.

Фиорентина за втори път поведе в резултата, след като в 19-ата минута Кристиано Бираги центрира в наказателното поле, където Николас Гонсалес засече топката и остави безпомощен Марко Карнесеки.

Аталанта хвърли в екстаз своите фенове в 32-ата минута, когато вкара за 2:2. Луукман подаде към Джорджо Скалвини, който със снаряд от дистанция порази мрежата на гостите от Флоренция.

Минута преди края на редовното време на първата част гол на Лука Раниери за Фиорентина не бе зачетен заради засада.

Това не попречи на „Ла Виола“, който в добавеното време все пак вкара трети гол. Негов автор отново бе Белоти, който се ориентира добре след един рикошет, при който получи топката от Лукас Мартинес Куарта и вкара в мрежата на Аталанта.

След почивката нещата на терена се промениха и повече голове не бяха отбелязани. С победата „виолетовите“ събраха 60 точки на 8-ото място в крайното класиране, докато бергамаските завършиха 4-и с 69 точки в актива си.