Физкулт - ура! Връщат физзарядката в училище!

Новини
17:45 - 20 Януари 2022
3442
Физкулт - ура! Връщат физзарядката в училище!

За едни хубаво, за други - не, но съвсем скоро връщат отново физзарядката в училище. Група от най-именитите ни спортни личности е предприела акцията, с която да се подпомогне духът и възпитанието към хубавите неща на подрастващите.

Те ще внесат искането си официално, отправено да спортния министър Радостин Василев и този на образованието - Николай Денков.

Спортистите ще настояват и за училищни състезания, откъдето да излизат нови кадри в различни дисциплини.

"За да имаме успехи в спорта, трябва децата от най-ранна възраст да са закърмени по този начин и да изучават по-задълбочено физическо възпитание. Защо премахна училищната физзарядката? И това е от години, не е от ден-два. Сега карат децата да се редят да правят тестове и да се губят времето, вместо да влязат тонизирани в клас", споделиха инициаторите.

Спортистите отбелязват, че едно време във всяко училище имаше добре поддържани физкултурни салони и басейни, а за спортния предмет имаше задължително облекло. 

"Сега всичко е разпасана команда, няма никаква дисциплина, децата спортуват с дънки, с якета, което е безумно! Сега децата "играят" футбол, баскетбол, хандбал и плуват на смартфоните си и на "Плейстейшън"...

Тогава откъде да излязат новите Таня Богомилова, Христо Стоичков, Христо Марков или Любо Ганев?", питат бившите величия, прославили и донесли на България стотици медали от различни големи надпревари.